Maatvoering-Slofjes-Baby Dutch

Bepaal de juiste maat!

Slofjes kopen? Achterhaal de juiste schoenmaat van jouw kind!

Als je voor het eerst schoenen of slofjes voor jouw kind gaat kopen, kan het lastig zijn om te achterhalen welke schoenmaat precies de juiste schoenmaat voor jouw kind is. Daar komt nog bij dat als je de schoenmaat van jouw zoon of dochter eenmaal hebt achterhaald, deze schoenmaat bijna ieder half jaar weer verandert door de snelle groei van je zoon of dochter. Ga je online schoenen of slofjes bestellen en wil je weten wat de schoenmaat van jouw zoon of dochter is? Lees dan in dit artikel hoe je de schoenmaat van jouw kind kan achterhalen en je weet zeker dat je de juiste maat bestelt.

 

Het bepalen van de schoenmaat: zo werkt het

Het lijkt misschien lastig om te achterhalen wat de schoenmaat van jouw zoon of dochter is, maar in feite is dit erg eenvoudig. Het enige wat je hoeft te weten om te achterhalen wat de schoenmaat van jouw kind is, is namelijk hoe groot de voeten van jouw kind zijn in centimeters. Pak een meetlint of liniaal, zet het voetje van je kind plat op de grond en meet de afmeting van de voet. Tel vervolgens een centimeter bij op om zeker te weten dat het slofje lekker zit en je hoeft alleen nog maar een maattabel te gebruiken om te juiste schoenmaat te vinden.

 

Het bepalen van de schoenmaat: de maattabel

Als je de afmeting van de voet van jouw zoon of dochter weet, gebruik je onderstaande maattabel om te achterhalen welke schoenmaat jouw kind nodig heeft. Zit jouw kind precies tussen twee maten in? Dan is het beter om schoenen of sloffen in de grotere maat te bestellen. Bestel je schoenen of sloffen in de kleine maat, dan is de kans namelijk groot dat jouw kind hier niet goed in past, dat de schoenen of sloffen niet lekker zitten of dat je kind binnen enkele maanden weer uit de schoenen of sloffen gegroeid is.

 

Voetlengte in centimeter

Schoenmaat

12,3

20

13

21

13,7

22

14,4

23

15

24

15,6

25

16,3

26

17

27

17,7

28

18,4

29

19

30

19,5

31

 

Over het algemeen geldt dat schoenmaat 20 aangeschaft kan worden voor kinderen vanaf 12 tot 18 maanden. Is jouw kind jonger? Maak je dan geen zorgen, want bij Baby Dutch verkopen we ook slofjes in maat 17, 18 en 19. Hierbij geldt dat maat 17 voornamelijk geschikt is voor kinderen vanaf 3 tot 6 maanden, dat slofjes in maat 18 voornamelijk geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 tot 9 maanden en dat slofjes in maat 19 goed passen bij kinderen van 10 tot 12 maanden oud. 

 

Bestel de perfecte slofjes voor jouw kind

Heb je achterhaald welke maat jouw kind heeft? Bestel dan jouw favoriete slofje bij Baby Dutch. Is de maat van de slofjes voor jouw zoon of dochter toch niet goed? Dan kun je jouw aankoop binnen 14 dagen eenvoudig ruilen voor een andere maat.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.